Websiker tanácsok

Milyen referenciát kérj a weboldal készítőtől fejlesztési munkák előtt? – VIDEÓ

websiker-ugynokseg-webolda-kivitelezes-weboldal-fejlesztes-blog-001

Biztosan előfordult már veled is, hogy mielőtt elkezdtél volna valakivel dolgozni, referenciát kértél tőle. Mutassa meg, bizonyítsa be, hogy ő a megfelelő ember az együttműködéshez. Nincs is annál jobb érzés, amikor büszkén meggyőződhetsz arról, hogy igen, ő az igazi, vele akarok dolgozni…nincs ez másképp az online weboldal készítők esetében sem. De vajon jó döntést hoztál?

 

Van értelme referenciát kérni?

Elsőre furcsa kérdés, de gondolj bele őszintén, hogy te mit szoktál megnézni egy weboldal vagy webáruház esetén, ha referenciát kérsz. Segíthetek? Azt nézik meg legtöbben, hogy mennyire szép a felület, de ezzel óriási hibát követnek el, mert nem látják, hogy hány érdeklődőt, feliratkozót és vevőt hozott.

Nem fogod tudni eldönteni, hogy mennyi pénzt hozott.

Nem tudod megállapítani a hasznot, a hirdetési költségeket, és hiába tudod, hogy mennyi egy cég bevétele, nem fogod tudni eldönteni, hogy mennyit költött ennek elérésére. Valójában elég nehéz belátni egy weboldal mögé, hiszen ez egy összetett folyamat…érdemes ez alapján döntést hozni?

Kaptam egy megbízást, ami megdöbbentett…

Képzelj el egy webáruházat, ami egy hónap alatt 6 millió forint árbevételt termelt. Nem hangzik rosszul, ugye? Miután részletesen átvizsgáltam a tevékenységüket, kiderült, hogy mindezt 11 millió forint hirdetési költségből hozták össze. A 6 millió pedig nem profit volt, így már közel sem hangzik olyan jól. Pedig a webáruház szép volt, minden úgy lett beállítva, ahogy a tulajdonos kérte…

Nem fogod elhinni, hogy milyen nevetséges változtatásokra volt szükség…

A vásárlók nagy része kilép az oldalról, ha valamilyen ellenállásba ütközik, tulajdonosként pedig nehéz eldönteni, hogy mi lehet a probléma az oldalunkkal. Rengeteget teszteltem, míg rájöttem az igazságra, és próbaképp javasoltam, hogy az ízléses, arany színű „Kosárba” gombot változtassuk meg. Tudod milyen színű lett? Képzelj el egy zöld gombot piros felirattal. Zöld gomb piros felirattal…egy arany színvilágú oldalon? Megtöbbszörözte a vásárlási hajlandóságot, a tulajdonos pedig nem akarta elhinni.

Igaz, referenciaként nem mutogatnám…

Legyünk őszinték, melyik a fontosabb számunkra webáruház tulajdonosként? Szép legyen vagy hozzon pénzt? A weboldalkészítőknek lehet iránymutatásokat adni, de nem fogod látni, hogy mi van mögötte. Amit javasolni szoktam, hogy nézd meg az eredményeit: az értékeléseit a Facebook oldalán, milyen cégekkel dolgozott, hány csillagot kapott a Google-nél…

Mi az én referenciám?

Azt szoktam mondani, hogy írtam 3 könyvet a témában, több ezer embernek tartottam előadást, de most nem ez a fontos. Egy célom van: ne az alapján dönts, hogy milyen szép a weboldal, hanem az eredményessége számítson. A weboldal sok esetben tükrözi a tulajdonos ízlését, de az a legkevesebb alkalommal egyezik a célcsoportjáéval.

Készítettem egy videót a témában, ami sokat segíthet a megfelelő szakértő kiválasztásánál, az oldal tetején megtalálod!
Ha megnézted, utána nagyon örülnék, ha megírnád itt kommentben, amit erről gondoltál és amit most gondolsz.
Görgess lejebb és írd meg kérlek!

Temesvári Richárd
tanulói szerint a "legérthetőbb magyar Online Marketing tréner", független tanácsadó, a profitáló internetes megjelenés szakértőjeA Profitáló Internetes Megjelenés Készítő Oktatóanyag megálmodója és a Websiker Ügynökség alapító tulajdonosa. 20+ éve foglalkozik weboldalakkal és online marketinggel, több ezer vállalkozót, értékesítőt képezett élő rendezvényeken 10-től az 1100 fős konferenciáig. Visszatérő meghívott előadója például az ELTE – létesítmény üzemeltetői karának; Kasza Tamás – lezárási specialistának; a Vitaking szakmai napoknak; a Könyv Konferenciának; Online Marketing Summitnak... stb. 3 sikerkönyvet is írt a témában és társszerzője több sikeres online marketing és értékesítés témájú könyvnek. Több mint 3500 weboldal elkészülésében / felújításában segített, ügyfelei bevételei átlépték már bőven az 1 milliárd forintot internetes megjelenéseik révén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 20 974 6601