Weboldal felújítás

“Egy vidám weboldal, sokszínű családoknak” – weboldal felújítás a mozaikcsaládok mentorának

megújult a mozaikcsaládok mentorának weboldala - websiker ügynökség - weboldal készítés - weboldal felújítás

Szilvi nem csak az igen pontosan meghatározott szakértői pozíciója miatt (mozaikcsaládok mentora) kivételes ügyfelünk, hanem azért is, mert a weboldala első verzióját ő maga készítette el a Websiker Mentor Program videós tananyagai alapján.
Néhány hónappal a vállalkozás indulása után máris elérkezettnek látta az időt, hogy még profibb megjelenést kapjon a weboldala. Bár így is sokan dicsérték, szerette volna, ha a weboldal megjelenése összhangban van az általa nyújtott szolgáltatás minőségével és a képviselt értékekkel.
Nézzük meg együtt, mi változott…

A cél egy színes, vidám, barátságos hangulatú oldal kialakítása volt. Szilvi azt kérte, több különböző színt használjunk, utalva a mozaikcsaládok sokszínűségére.

A felvázolt hangulat vizuális megteremtéséhez egymással harmonizáló színeket, kifejezetten meleg árnyalatokat választottunk. Lecseréltük a korábban használt betűtípust is egy modern, letisztult, talpatlan betűtípusra, ami a kerek formák által szintén a közvetlen, barátságos megjelenést erősíti.

megújult a mozaikcsaládok mentorának weboldala - websiker ügynökség - weboldal készítés - weboldal felújítás

Átnéztük az oldalon használt képeket is és cseréltük olyanokra, ahol a célcsoportba illő emberek szerepelnek. Ezáltal a látogató könnyebben tud azonosulni az adott élethelyzettel, a bemutatott problémával. Jelen esetben kifejezetten gyermekes családokat megjelenítő jogtiszta fotókat válogattunk és figyeltünk a színvilág megtartására is. Emellett pedig örömmel használtuk a Szilviről készült profi fotókat, amelyek szintén jól illenek a megálmodott összképbe.

Nem csak a design frissítés volt a cél…

A megjelenésen túl, a munkánk fontos része volt az is, hogy marketing szempontból hatékonyabbá tegyük az oldalt. Az alapok már megvoltak, Szilvi a PIMKO tananyagok (ez a weboldal kezelést segítő oktatócsomag neve) alapján már összeállította a letölthető e-bookját (csali anyag), pontos leírásokat készített a szolgáltatásairól és begyűjtött néhány visszajelzést is az elégedett ügyfeleitől.

Mindezt felhasználva újragondoltuk a kezdőlapi struktúrát és a csali folyamatot is. Ezen kívül új szövegek is készültek, melyek a célcsoportnak szólnak és a tervezett folyamatok szerint vezetik a látogatót az oldalon.

újragondoltuk a kezdőlapi struktúrát és a csali folyamatot is - Websiker Ügynökség - weboldal átalakítás

A letölthető e-book, ami a célcsoport egyik legjellemzőbb problémájáról és a lehetséges megoldási lehetőségekről szól (Hogyan fogadd el a társad gyermekét egy mozaikcsaládban?) a külön menüpont mellett a kezdőlapon is fontos szerepet kapott: a figyelemfelkeltő slider-en (plakát képen) is ezt ajánljuk. A gomb pedig egyből a „feliratkozó oldalra” visz, ahová szintén új szövegek kerültek és egy űrlap, ami egyből a hírlevélküldő rendszerbe gyűjti a feliratkozókat.

Utána egy rövid bemutatkozó szöveget olvashatunk Szilviről, ami pozícionálja őt és azonnal hitelessé teszi ezen a területen.

A kezdőlap egyik legfontosabb blokkja a következő, amiben megmutatjuk a választási lehetőségeket, a Szilvi által nyújtott szolgáltatásokat.

A hitelesség és bizalomépítés elemeként pontokba szedve mutatjuk meg azokat az előnyöket, amik miatt érdemes Szilvi segítségét kérni mozaikcsaládosként.

 

A hitelesség és bizalomépítés elemeként pontokba szedve mutatjuk meg az előnyöket. - Websiker Ügynökség - weboldal átalakítás

Előtte – utána képek Szilvi weboldaláról

a munkánk fontos része volt az is, hogy marketing szempontból hatékonyabbá tegyük az oldalt. - Websiker Ügynökség - weboldal átalakítás, felújítás

 

Szintén bizalomépítő elemként került ide az “Ahol már találkozhattál velem” rész és az ügyfélvélemények is.

Ezek mellett a kezdőlapon még egyszer elhelyeztük Szilvi küldetését egy 2 mondatos leírással, ami még egyértelműbbé teszi a pozícióját és a vállalkozása profilját.

A kezdőlap utolsó elemeként a legfrissebb blogbejegyzéseket jelenítettük meg, melyek fontos szerepet töltenek be az értékesítési folyamatban is: az első, ingyenes konzultáció felé terelik az olvasót.

Az oldal alján, a láblécben pedig megtaláljuk a szokásos tartalmakat: a Facebook oldalt, a kapcsolat adatokat, a különböző jogi dokumentumokat (Adatkezelési tájékoztató, ÁSZF, Impresszum) és itt szintén ajánljuk az 5 legfrissebb blogbejegyzést. A jogi részek kialakításához is biztosítottunk néhány haladó tippet, hogy nehezebb helyzetben legyen a konkurencia, ha másolná az általa készült kiváló szakmai anyagokat.

Szóval mit is csináltunk?

És mire érdemes neked is figyelned, ha a weboldalad felújítás előtt áll.

  • frissítettük a design-t, új színekkel és betűtípusokkal
  • figyeltünk az elemek, blokkok közötti távolságokra az igényes megjelenés érdekében
  • olyan jogtiszta fotókat válogattunk, melyeken a célcsoport szerepel
  • látványos slidert készítettünk a kezdőlapra, amin ajánljuk a csali anyag letöltését
  • újragondoltuk az oldal szövegeit is, hogy marketing szempontból hatékonyabbak legyenek
  • bizalomépítő elemeket használtunk (ügyfél vélemények, megjelenések)
Nézd meg rövid bemutatónkat a változtatásokról!

Egy weboldal soha nincs kész…

Szilvivel nem ért véget a közös munka, már dolgozunk a weboldal fejlesztés következő fejezetén: most a szolgáltatásokat bemutató aloldalak vannak soron és a meglévő csali folyamat mellett, további folyamatok tervezése, kivitelezése, hírlevelek írása. Kövesd változásait itt, és fordulj hozzá bizalommal, ha érint a mozaikcsalád témája, mert nem tudunk jobb szakembert ajánlani a területen.

A te weboldaladra is ráfér egy kis ráncfelvarrás?

Szeretnéd, hogy átláthatóbb legyen, esetleg a marketing folyamataidat kellene rendbe rakni? Írj nekünk itt egy privát üzenetet és tervezzük újra együtt a weboldalad!

Örülnél egy díjmentes villám felmérésnek a jelenlegi weboldaladdal kapcsolatban…

… hogy hogyan lehetne még ütősebbé, vevőszerzőbbé tenni?
Írd meg hozzászólásban, hogy mivel foglalkozol és hogy kéred a felmérést Te is, és jelentkezünk nálad egy kötelezettség mentes 20 perces ajándék tanácsadással!

Hevesi-Tóth Szandra
Hevesi-Tóth Szandra vagyok, marketing szövegíró és tartalommarketing szakértő. Két diplomát szereztem PR és marketing kommunikációból és tulajdonképpen mindig is írással foglalkoztam. Írtam novellát, PR cikket, blogot, hírlevelet, sajtóközleményt, weboldalak és marketing anyagok szövegét. Abban segítek a vállalkozóknak és a Websiker Ügynökség ügyfeleinek, hogy az online felületeiket olyan tartalommal töltsék meg, ami nem csak a márkájukat építi, hanem új érdeklődőket is hoz.

Egy hozzászólás ehhez: ““Egy vidám weboldal, sokszínű családoknak” – weboldal felújítás a mozaikcsaládok mentorának”

  1. Ahogy George Clooney mondja az Egek ura című filmben: „én nem a lelkisegély szolgálat vagyok, hanem az ébresztőóra”
    Várom a következő hozzászólót, aki szívesen nézné át velem a weboldalát, hogy segíthessünk egy magasabb szintre lépni vele. Vigyázz, megdöbbentő és kíméletlen leszek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+36 20 974 6601