HOGYAN FOGJ NEKI
EGY SAJÁT WEBOLDAL KÉSZÍTÉSNEK?

…a profitáló internetes megjelenéshez

Üdv itt… ez a Profitáló Internetes Megjelenés Oktatóanyag 6. része
Ha lemaradtál az előzőekről, nézd meg a levelezésed,
vagy kezdd itt, ha még nem jelentkeztél volna:
HTTPS://WEBSIKER-UGYNOKSEG.HU/HOGYAN-KESZITSD-EL-A-SAJAT-WEBOLDALAD/

OLVASÁSI IDŐ + VIDEÓ: 12perc

Az előző részben átvettük a kontroll fontosságát, a domain választás kérdését, a tárhely és SSL szükségességét, és a levelezésed ajánlott és helyes beállítását!

Megbeszéltük azt is, hogy szükséged lesz egy Gmail címre, akkor is, ha most éppen nem Gmail-el levelezel.
De akkor mégis minek?
Most jöjjön még egy válasz:

A Google rengeteg ingyenes és nagyszerű eszközt biztosít a vállalkozások számára (is), amit vétek nem kihasználni és ebből kiemelt figyelmet adnék az egyiknek most… aztán majd a többinek is:

Amíg számítógép boltokat vezettem, naponta találkoztam kétségbeesett emberekkel…

…akiknek valami probléma volt a gépükkel: beleömlött a szörp, leejtette, elfüstölt, áramszünet után többé nem kapcsolt be… stb. és jó néhány olyannal, aki azért jött be hozzám mert elhagyta vagy elvesztette a laptopját.

 

 

Pozicionálás - Online marketing - Websiker Ügynökség

Egy pillanatra most állj meg és gondold át,
mit veszítenél, ha mostantól nem érnéd el a számítógéped tartalmát…

…mi hiányozna a legjobban?
A komplett könyvelési anyagod?
A családi képek nagyrésze?
Az összes dokumentumod, táblázatod, prezentációd?
Netán az Outlookban évek óta futó levelezésed mindenkivel?

Mi próbáltuk a weboldal készítést, nekünk nem jött be, nem hozott egy vevőt sem

Csak saját magad előtt kell bevallani… Mennyire fájna?

Sokan alkalmaznak pendrive-ot, vagy külső merevlemezt, amire lementik a számítógép tartalmát. Ezt többnyire nem végzik el napi szinten… tehát még ők is általában több heti vagy akár több havi anyagot buknak egy probléma esetén. A másik hiba, hogy letörlik a gépről, hogy legyen rajta hely. Így megint  csak 1 heyen van meg a féltett adat! Mintha a külső tároló nem mehetne tönkre… pedig hányszor hozták hozzám azt is, hogy mentsem meg.

Miért érdekes ez Weboldal vagy az internetes jelenlét szempontjából?

A weboldalhoz szükséges anyagokat is általában valahol a számítógépen tartja az ember. Amikor kellene egy bemutatkozás, a régi szórólap, amit használtál, fényképek az üzlethelyiségről, vagy telepről, netán a céges logóról… akkor el sem hiszed mennyien vakargatják a fejüket, hogy az most hol lehet.

A Google Drive nevű alkalmazást viszont kiválóan be lehet állítani úgy, hogy felhőbe mentse, biztonságos helyre az adataid azonnal, ahogy létrehoztad őket. Úgy, hogy elérd bármilyen eszközön, és úgy, hogy néhány kattintással tudj megosztani bármit, bárkivel: a szkennelt számlákat a könyvelővel, a céges logót a webeseddel, a fényképeket pedig a családdal.

Ehhez nem kell ezentúl küldözgetni a fájlokat e-mailben. A megosztással mindenki csak azt a mappát, vagy fájlt éri el, amit te megakarsz osztani vele!

A Google Drive programod pedig már meg is van, ha van Gmail címed! A képen látszódik, hogy hogyan tudod elérni. Ráadásul olyan profin beállítható, hogy nem is kell hozzányúlnod, mégis lement mindent, amit szeretnél. Miben segít ez?

Ha valami történne a számítógépeddel, csak leveszel a boltban a polcról egy másikat, beindítod, belépsz a Gmail címeddel és egyszerűen ott van minden leveled, fényképed, számlád, logód, dokumentumod, táblázatod… stb.

Érdemes tudni, hogy a Google például a telefonodon készülő fényképek, videók anyagát is pillanatok alatt felhőbe tudja menteni. Ez sokszor segített már embereknek akár a telefontolvajokat is lebuktatni. De fő célja, hogy az a sok fotó, ami elkészül a telefonoddal, ne semmisüljön meg, ha leejted, ellopják, elveszik…
Érdemes beleásni magad kicsit, de szívesen segítek majd ebben is!

A Google Drive nevű alkalmazást viszont kiválóan be lehet állítani úgy, hogy felhőbe mentse, biztonságos helyre az adataid azonnal, ahogy létrehoztad őket.

Rendkívül megnyugtató, amikor megvan minden…

…és még megnyugtatóbb, ha tudod hol.
Éppen ezért a PIMKO START tananyagomban részletesen kitérünk a használatára és bemutatom videóval, hogyan állítsd be profin és ultra biztonságosra. Már tudsz rá jelentkezni itt!

Hogyan csináld magad a weboldalad?

Következő értékes ingyenes eszközünk a Google Cégem, amivel egész gyorsan felkerülhetsz vállalkozásoddal a Google térképre és csinos megjelenést szerezhetsz vele a keresőben is a neked fontosabb kulcsszóra.

Ráadásul a többi megjelenő találat között elég látványos a nagy térképes verzió.
A Google Cégemen belül akár egy villámgyors ingyenes weboldalt is létre tudsz hozni. Nem ajánlok csak egy ilyen oldalt üzemeltetni, de ha tényleg fillérekből akarsz kihozni valamit, akkor jó megoldás ez is, amíg többet tudsz költeni egy komolyabb megjelenésre.

Ha van már weboldalad, akkor is érdemes megcsinálni, mert nagyon erős támogatást tud adni keresőoptimalizálás szempontból. (hiszen a Google által adott ingyenes weboldal, ha „bizalmat szavaz” a saját weboldaladnak, az értékes ajánlásnak számít a Google szemében és segíti, hogy előrébb kerülj a saját weboldaladdal is)

Nyugi… nem kell ezt sem egyedül összerakni, ha a PIMKO START a birtokodban van…

Következő értékes ingyenes eszközünk a Google Cégem, amivel egész gyorsan felkerülhetsz vállalkozásoddal a Google térképre és csinos megjelenést szerezhetsz vele a keresőben is a neked fontosabb kulcsszóra.

A Google ingyenes eszközök listájának nincs még vége…

…hiszen ott a naptár, a jegyzet, a dokumentumok, táblázat és űrlap funkciók, amik mind mind kényelmes lehetőségeket adnak a vállalkozásodhoz, adataid biztonságban tudásához…

 

Lássuk listában és néhány példával, hogy mire használhatod ezeket:

Az egyik legnagyszerűbb dolog a naptár
Azon túl, hogy nem tud elveszni, mint egy notesz, vagy határidő napló, sok más értékes funkciója is van:

  1. értesíthet e-mailben, vagy a telefonodon egy üzenettel a következő feladatról
  2. több naptárat is nyithatsz attól függően, hogy melyiket kivel akarod megosztani és milyen szabályok tartozzanak hozzá. Pl.:
   1. ünneplős – minden kolléga, fontos partner, beszállító vagy rokon születésnapja, névnapja. Csak állíts be egy értesítőt, hogy 2 héttel előbb küldjön emailt, hogy ajándékot kell venned, és aznap reggel egy felugró üzenetet, hogy köszöntsd fel.
    Ha ez a titkárnő dolga, csak oszd meg vele ezt a naptárat.
   2. könyvelési naptár – ÁFA befizetés, könyvelőnek leadási határidő, bevallás készítés… bármi más, ami fontos neked a témában.
   3. privát – én ebben jegyzem, hogy mikor megyek én a gyerekért a különórára, vagy mikor vagyok én velük hétvégén. De ide kerülhet a fodrász időpont, vagy a megbeszélt mozi a barátokkal is.
   4. Megbeszélések
   5. Önfejlesztés
   6. Elvégzendő munka
   7. nyilvánosan megosztható adatok… lsd. lentebb
   8. …stb.
  3. Csinálhatsz nyilvános naptárat, amit beépítesz a weboldalba és automatikusan frissül, amikor felveszel egy új alkalmat a telefonodon keresztül. Mi lehet ilyen?
   1. egy ügyfelem szállásadáshoz használja ingyenes eszközként. Jelzi benne, hogy mikor szabad még a kiadó apartmanja és mikor foglalt.
    Persze… lehet ilyet programozni, letölteni… de ez egyszerű és ingyenes.
   2. én régebben az élő tréningjeimet összesítettem benne és volt a weboldalon egy naptár, aminek a címe az volt: „hol találkozhatsz velem?”
   3. Lehet egy fodrász, vagy műkörmös egyszerű foglalós naptárja is.
   4. A karate egyesület, ahová járok a gyerekekkel az eseményeit teszi közzé a tagok számára.
   5. A cégben minden munkatárs tervezett feladatait látom benne, hogy mikor, melyik ügyféllel fog foglalkozni.
   6. Beírhatók céges szinten a szabadságok, nyaralások…
   7. Értékesítőknek, hogy ki, mikor várja a hívását, vagy kit tervezett felhívni.

Ingyenes Google Naptár beépítési lehetőség a weboldalba

Sajnos nem mutathatom meg élesben, mert sok privát adatot tartalmaz a naptárunk, de ahány szín, annyi féle naptárt üzemeltetünk és látunk egyszerre a cégben. Mindegyik színre rá van írva a feladat és hogy hol lesz… + egyéb infót is lehet belerejteni. Egyszerűen óriási!

Gondold csak át, mi mindenre tudnád használni, vagy kérdezz meg engem majd az űrlapon a lap alján 😉

Aztán ne feledjük az űrlapot…

Már töltöttél ki talán Te is egy ilyet ennek a tanfolyamnak az elején. Ha nem hagytad ki.

Aki megnézte, láthatta, hogy milyen ízléses kis kérdőívet lehet nagyon könnyen összerakni vele és ez is teljesen ingyenes és beágyazható akár a weboldalba is. Szoktam vele felmérést, nyereményjátékot és Quizt is készíteni.

Arról nem beszélve, hogy az eredményekből remek kis statisztikát készít és egy táblázatban is összefoglalhatod az egészet. Soronként ott egy kitöltő és már dolgozhatsz is vele.
Ennek van egy olyan titkos funkciója, amivel drasztikusan megnövelheted az értékesítés hatékonyságát. Ha jól raksz össze belőle egy folyamatot, akkor gyakorlatilag a kitöltők megmondják, hogyan adj el nekik.

Több ilyen sikeres rendszert építettem már VIP partnereimnek. Ezt azonban tényleg nem árulhatom el egy ingyenes anyagban. Sorry… Gyere, legyél VIP és kezd el a BÁZIS tanfolyamot velem 😉

A Google jegyzet…
ami mindig ott van a telefonom kezdőlapján és ha eszembe jut valami, akkor oda csépelem be. Ez egyből látszódik a számítógépen is. Mik jöhetnek ide? Pl.: FB bejegyzés ötletek; bevásárlólista; edzésterv; kinek adtam kölcsön könyvet; célok; közérdekű infók; …stb.

Kérdőív statisztika készítése Google Űrlappal

WEBSIKER TERMÉK AJÁNLÓ:
MEGJELENT A PROFITÁLÓ INTERNETES MEGJELENÉS KÉSZÍTŐ OKTATÓANYAG

…vagy röviden: PIMKO! Ezzel a tananyaggal együtt végigcsináljuk a profitáló internetes megjelenésed alapozását, és összerakjuk együtt az egész weboldalad videós tréningem segítségével. Miből is áll ez és miért van rá szükség? Nézd meg itt és kérd most >>>

PROFITÁLÓ INTERNETES MEGJELENÉS KÉSZÍTŐ OKTATÓANYAG – BÁZIS CSOMAG …amelyben együtt végigcsináljuk a profitáló internetes megjelenésed alapozását. Miből is áll ez és miért van rá szükség?

Üzenj bizalommal, ha eszedbejutott erről valami, vagy kérdésed van!

Az űrlap használata nem kötelező, de kérlek, mindig kérdezz, ha valamit nem értesz vagy ha eszedbe jut valami a tananyagról.
Külön megköszönöm azt is, hogy ha bár nincs kérdésed, mégis nyugtázod, hogy rendben van, megértetted, elvégezted az anyagot. Elég egy oké, vagy köszi, hogy tudjam, jó irányba haladunk mindketten 🙂

 

Remélem sokat segített ez a rész is és egy fokkal biztonságosabban kezeled majd az adataid, fényképeid és hatékonyabban tudsz felkészülni az internetes megjelenésedre.

A következő lecke…

…hamarosan érkezik e-mailben!
Ez lesz az utolsó a 7 részes ingyenes tanfolyamból és most lesz szó arról hogy milyen weboldalra lesz szükséged, hogyan válaszd ki és milyen hatékonyságnövelő eszközöket kapcsolj hozzá feltétlenül.
Várlak a következő részben 😉

KÖVETKEZŐ LECKE

 

+36 20 974 6601